Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Eva Marešová, Horaždovický obzor, 31. 10. 2022

Novinky a zajímavosti ze zoo o zoo

V divadelním sále městského muzea jsme přivítali děti z prvního stupně obou horažďovických ZŠ na besedě s Mgr. Martinem Vobrubou, vedoucím propagace a tiskovým mluvčím Zoologické a botanické zahrady města Plzně.

Na úvod vysvětlil dětem hlavní účel a poslání zoo, potom si posluchači užili trochu gramatiky – jak se správně píší rodová a druhová jména zvířat, jak se píše zoo a jaký název kdysi jazykovědci navrhovali: zvířetnice nebo živosad.

A pak už hlavní část besedy, na kterou se děti asi nejvíc těšily – promítání obrázků zvířat a zajímavosti o nich. Děti měly také možnost odpovídat na otázky a za správné odpovědi získat samolepky s obrázky zvířat. Některé děti překvapily svými znalostmi zvířat i pana Vobrubu.

Vzhledem k velkému zájmu vyučujících a kapacitním možnostem městské knihovny jsme besedu uspořádali v divadelním sále muzea a tímto bychom chtěli velmi poděkovat za zapůjčení sálu.

 

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09