Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

mb, Týdeník Klatovy, 5. 4. 2006

Odměnou je třináctá komnata

Do horažďovické knihovny se chodí nejen kvůli půjčování knih a internetu, ale je zde možné se také zapojit do různých akcí v rámci projektu Děti a čtení.

„Projekt Děti a čtení jsme zahájili už v loňském roce. Podporuje jej ministerstvo kultury, od kterého jsme také získali finanční prostředky ve výši jedenáct tisíc korun a stejnou částkou na tuto akci přispěla horažďovická radnice,“ dozvídáme se od vedoucí knihovny v Horažďovicích Lenky Šimonové.

V letošním roce projekt pokračuje pod názvem Děti a čtení 2006. „V jeho rámci běží různé akce, letos je např. 120.výročí narození regionálního historika Karla Němce, takže se zaměřujeme na dějiny, ale i dějiny národní, dějiny Horažďovicka,“ uvádí L. Šimonová.

V průběhu roku jsou také vyhlášeny tři soutěže. První už proběhla v březnu, měla název O Prácheňský poklad a šlo o výtvarné ztvárnění pověstí a legend, „Uzávěrka další soutěže bude v dubnu a tentokrát se bude týkat návrhu loga projektu Děti a čtení,“ vysvětluje vedoucí knihovny. Další soutěž se potom připravuje na podzim.

Děti, které se zúčastní soutěží, samozřejmě dostávají odměnu. „Vymysleli jsme takovou netradiční věc, Které říkáme návštěva třináctých komnat města Horažďovice. To jsou místa, kam se běžně není možné dostat, jako například horažďovická věž nebo hřbitovní kostel,“ říká Lenka Šimonová s tím, že návštěva třináctých komnat se uskutečňuje ve spolupráci s odborem kultury města Horažďovice.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09