Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

PaedDr. Eva Lišáková, Horažďovický obzor, 28. 2. 2018

Nevzdáváme to!

Není to - zdá se - tak dávno kdy jsme v září 2011  začali navštěvovat kurzy Virtuální univerzity 3. věku, které v Horažďovicích pořádá Městská knihovna. Ve vedení kurzů se  vystřídaly paní knihovnice Miluše Hašková, Hana Ferdová a nyní Jana Truhlářová. Máme je rádi všechny, starají se nejen o kurz, ale i o velmi pozitivní atmosféru, za což jim patří náš dík.

Za těch více než 6 let jsme absolvovali 13 semestrů s různou tematikou (astronomie, historie, renesance, baroko, odívání, zdraví, etika,..). K našemu studiu již tradičně patří "školní" výlety občas související s tematikou kurzu (česká historie - Strahovský klášter - v rámci lednovéhopromočního výjezdu,  Santini - Plasy, M. Týnice, potraviny - mlýn, pivovar, etc.) spojené s rozdáváním "vysvědčení". A kulinářským zážitkem..

Letošní lednový výjezd do Prahy byl zvlášť slavnostní - byl spojen s promocí, která následuje vždy po 6 semestrech studia. Koná se na České zemědělské univerzitě v Praze, která je pořadatelem virtuálních kurzů pro seniory (viz e-senior.czu.cz). Slavnostní akt, který se ničím neliší od promocí studentů, je krásným zážitkem pro všechny přítomné. Ne, nemáme žádný titul, dostali jsme Osvědčení o absolutoriu a navíc dobrý pocit, že snad i nás by se mohl týkat známý citát Henryho Forda: "Kdo se přestane učit, je starý, ať je mu 20 nebo 80. Každý, kdo se stále učí, zůstává mladý".

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09