Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Eva Marešová, Petra Tomešová, Horažďovický obzor, 27. 10. 2017

Týden knihoven

Týden knihoven

Také v letošním roce připravila Městská knihovna v Horažďovicích v rámci „Týdne  knihoven“ zajímavé akce a besedy pro své čtenáře a návštěvníky.

Fotograf, cestovatel a velký dobrodruh Tomáš Kubeš vyprávěl horažďovickým studentům o tom, jak vypadá putování deštným pralesem na ostrově Nová Guinea, když chcete najít Korowaje – kanibaly ze stromových domů.

Děti z místních mateřských škol pomohly správně poskládat známé pohádky Karlu Šťastnému z divadelního spolu Tyjátr při netradičním loutkovém představení „ Pohádková paleta“.  Všechny pohádky nakonec dobře dopadly, i když při příchodu ježibaby nebo vlka ukápla i nějaká slzička.

O aktuálním dění ve městě se diskutovalo při páteční besedě studentů 9. tříd ZŠ se starostou města Ing. Michaelem Formanem. Nejvíc otázek se týkalo rekonstrukce náměstí, digitalizace kina a plánů na řešení sportovních zařízení.  Na řadu přišly i dotazy na fungování městského úřadu a pravomoci starosty a zastupitelstva. Na závěr vyzval pan starosta děti, aby se zapojily se svými podněty do virtuální pocitové mapy, kterou najdou na webových stránkách městského úřadu.

Knihovnu si přišlo prohlédnout 74 studentů SŠ, dětské oddělení knihovny navštívily se svými učitelkami děti ze Čtenářského klubu ZŠ Komenského.

Akce pokračují i po skončení Týdne knihoven. V pondělí navštívila seniory v Oblastní charitě Mgr. Hana Marešová, která sebou přinesla tibetské mísy a gongy a další nástroje plné harmonických a přírodně čistých zvuků a vibrací. Senioři měli možnost vyzkoušet, jestli jim  hra na tyto nástroje přináší radost a rovnováhu.

V Týdnu knihoven využilo 26 nových čtenářů možnost zaregistrovat se na 1 rok zdarma.

Všechny akce proběhly v rámci projektů „Děti a čtení“ a „Seniorům Dokořán“ za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09