Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Vendula Panušková a Eliška Nádeníková, VI. B ZŠ Horažďovice, Kom, Horažďovický obzor, 31. 3. 2017

Beseda se spisovatelkou Ivonou Březinovou

Pondělí 13. března nebylo nešťastné. My, šesťáci ze ZŠ v Komenského ulici, jsme se vydali do sálu Městské knihovny v Horažďovicích na besedu se spisovatelkou Ivonou Březinovou.

    Paní spisovatelka se narodila v roce 1964. První knížku vydala ve 30 letech. Píše jak pro malé děti (Teta to plete), tak i pro dospívající čtenáře. Nám představila sérii sedmi literárních cestopisů, které jsou určeny právě pro mládež. V každém z nich si dala za cíl seznámit čtenáře s některým slavným prozaikem nebo básníkem. Podrobně se věnovala knize „Bleděmodrá kafkárna“. Četla nám úryvky milostných dopisů Franze Kafky. Franz Kafka byl pražský německy píšící spisovatel židovského původu žijící na přelomu 19. a 20. století. Zemřel v pouhých 40 letech.

     Další zajímavou knížkou, kterou nám Ivona Březinová přiblížila, byla kniha „Holky na vodítku“. Ta vypráví o dívkách, které jsou závislé na hrách, hubnutí, drogách. Říká se jim: gamblerky, anorektičky, narkomanky. Aby psala pravdivě, vypravila se paní spisovatelka přímo do ústavu, kde se takto závislé dívky léčí. „Bylo to velmi náročné na psychiku,“řekla Ivona Březinová. „Jen z pouhého vypravování závislých osob jsem dospěla k závěru, že nezkusím ani obyčejnou trávu,“dodala spisovatelka.

     Z besedy jsme si odnesli velké ponaučení. Děkujeme za vstřícnost, s níž nám odpovídala na zvídavé dotazy. Těšíme se na setkání s další slavnou osobností.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09