Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

ki, Klatovský deník, 21. 4. 2007

Václav Chaloupek v Horažďovicích

V Městské knihovně v Horažďovicích společně s žáky prvních až čtvrtých tříd základních škol, přivítali režiséra oblíbených večerníčků Václava Chaloupka. Besedy se zúčastnilo asi 200 dětí.

"Pan Chaloupek velmi zajímavě a poutavě vyprávěl o zvířátkách, se kterými při natáčení strávil spoustu času a prožil mnohá dobrodružství. Vyprávění obohatil promítáním, "řekla Deníku ředitelka knihovny Lenka Šimonová. Děti viděly několik večerníčků, ale také záběry, které jen tak někdo neuvidí. Promítání se líbilo a sálem několikrát zazněly známé písničky z Madly a Ťapa, z Méďů nebo z Vydrýska. "Myslím, že zpívali úplně všichni. Pan Chaloupek byl mile překvapen a zpívající sál dětí si natočil kamerou, kterou točí své Minuty z přírody," doplnila Petra Tomešová z knihovny. Děti si připravily mnoho otázek pro pana Chaloupka mnoho otázek. Například: "Se kterými zvířátky se vám nejlépe natáčelo?", "Jaké je vaše nejoblíbenější zvíře?", "Jak se vám líbilo v Africe?" a nebo "Co se stalo s Vydrýskem ?" Beseda byla ukončena autogramiádou.

Akce se konala v rámci projektu Děti a čtení 2007 a Rosteme s knihou za podpory Ministerstva kultura ČR a pod záštitou Svazu českých knihkupců a nakladatelů.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09