Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Eva Marešová, Horažďovický obzor, 29. 7. 2016

Pasování prvňáčků na "rytíře Řádu čtenářského"

V úterý 7. června zaplnili sál DDM v Horažďovicích prvňáčci z místních základních škol, kteří se vypravili na slavnostní „Pasování prvňáčků na rytíře Řádu čtenářského“, které už několik let pořádá městská knihovna.

S Divadlem Bořivoj si děti při netradič­ním představení nazvaném „Rytíř“ prožily příběh rytíře Jana ze Žampachu od pový­šení na rytíře králem Karlem IV. až po odebrání titulu. Diváci se představení aktivně účastnili - zkusili si práci slou­žících na hradě, jako dvořané se prošli historií etikety a zatančili si na zásnub- ním plese rytíře Hynka. Potom následoval samotný slavnostní ceremoniál.

Do rytířského stavu uvedl čtenáře z obou škol starosta města Horažďovice Ing. Michael Forman, děti ze ZŠ Blatenská také ředitelka školy Mgr. Jaroslava Šimková. Čtenářský řád, knihu Knihožrouti, která byla napsána pro účastníky projektu SKIP Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka, a drobné dárky od našich sponzorů předala dětem vedoucí městské knihovny Lenka Šimonová. Slavnostní atmosféru podpořili svou účastí mnozí rodiče a prarodiče, kteří si tuto událost nenechali ujít. Fotografie z celé akce si můžete prohlédnout na

www.knihovna.horazdovice.cz.

Chtěli bychom tímto poděkovat městu Horažďovice a všem našim sponzorům za podporu projektu Děti a čtení a pro­jektu Svazu knihovníků a informačních pracovníků ČR na podporu čtenářské gramotnosti Už jsem čtenář - Knížka pro

prvňáčka.

Děkujeme také DDM Horažďovice za zapůjčení sálu.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09