Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Barbora Zoubková, Klatovský deník, 23. 5. 2016

Děvčata si užila večer plný zábavy

Knihovna v Horažďovicích si v pátek pro děti přichystala akci známou jako Noc s Andersenem. V jiných knihovnách na Klatovsku už ji sice děti zažily dříve, ale horažďovická knihovna musela akci kvůli technickým důvodům přesunout. „Na děti čekalo mnoho zábavných her, a jelikož se letos slaví 700 let od narození Karla IV., byly hry na historická témata," řekla Deníku knihovnice Eva Marešová s tím, že se přihlásilo třináct dětí a všechno to byly dívky. „Na historických památkách ve městě plnily různé úkoly a postupně luštily rébus, což byl název knížky, kterou poté měly za úkol naleznout v regálech knihovny," doplnila Marešová. Jednou z dívek byla jedenáctiletá Kateřina Chladová z Horažďovic. „Na této akci jsem byla už loni a moc se mi to líbilo. Jsem tady s kamarádkami Eliškou a Nelčou," svěřila se Katka. Na začátku akce dívky psaly dopis Karlu IV., kde popsaly, co by si přály v Horažďovicích změnit. Přály si například cukrárnu, opravu kostela, ale i dokončení oprav horažďovického náměstí a mnoho dalšího.
Zdroj: http://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/obrazem-devcata-si-uzila-vecer-plny-zabavy-20160523.htmlDalší fotografie naleznete na Klatovsky deník.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09