Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Eva Marešová, web, 4. 2. 2016

Čeští panovníci byli taky jenom lidi

Při příležitosti 700. výročí narození Karla IV. připravila Městská knihovna Horažďovice pro letošní rok hned několik akcí.

Ve středu 27.ledna spisovatelka Martina Drijverová přiblížila významné události našich dějin netradiční formou. Dětem ze 3. a 4. tříd ZŠ Komenského představila svou knihu „České dějiny očima psa“. Celou knihou provází pes a komentuje historii tak, jak ji vidí on.

Při druhé besedě nazvané podle stejnojmenné knihy „Čeští panovníci byli taky jenom lidi“, se děti    ze 6. a 7. tříd dozvěděli, co všechno ovlivňovalo životy panovníků, o čem se v učebnicích nepíše.       Ve druhé části pořadu vysvětlila autorka žákům, jak vzniká a jakou formu má rozhlasový a televizní scénář. Také představila další své knihy, zodpověděla mnoho zvídavých dotazů a nakonec proběhla tradiční autogramiáda.

 

Téma odpolední besedy pro dospělé „Lásky českých osobností“ přilákalo velký počet návštěvníků do sálu oblastní charity.  O slavných osobnostech víme, že se narodili… tvořili… a zemřeli. Ale měli             i osobní život – a o něm se posluchači dozvěděli mnoho zajímavostí z knížek Martiny Drijverové.

Besedy byly uspořádány v rámci projektů „Děti a čtení“ a „Seniorům Dokořán“ za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09