Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Barbora Zoubková, Klatovský deník, 26. 9. 2015

Děti se seznamovaly s klubem Dok

Nízkoprahový klub Dok pro děti a mlá­dež uspořádal v úterý v Ho­ražďovicích zábavné odpo­ledne pro děti.

„Klub Dok pro děti a mlá­dež Horažďovice je jednou ze sociálních služeb, kterou po­skytuje Diakonie Západ. Pra­covníci klubu doprovází a podporují děti a mládež v da­né lokalitě při řešení obtíž­ných i každodenních situací a zvyšují jejich šance uspět v dalším životě,“ vysvětlila ve­doucí klubu Miroslava Fialová s tím, že služby klub po­skytuje anonymně, bezplat­ně a diskrétně v atraktiv­ním prostředí.

Součástí akce byla pre­zentace služeb Diakonie Zá­pad. Pozadu nezůstalo ani ho- ražďovické muzeum, kde si příchozí mohli vyzkoušet na­příklad práci na kolovrát­ku.

„Celá akce se velmi vy­dařila a jsme rádi, že se nám povedlo představit klub Dok široké veřejnosti,“ řekla Fi­alová s tím, že se snaží dě­tem a mladým lidem, kteří tráví většinu svého času na ulici nebo mimo kroužky, na­bídnout bezpečnou alterna­tivu trávení volného času.

„ Celá akce se koná v rám­ci celorepublikové akce Tý­den nízkoprahových klubů,“ dodal sociální pracovník klu­bu Dok Oldřich Pítra.

Odlehčenou formou před­stavila své služby také ho- ražďovická knihovna. „Ná­vštěvníci u nás v minibazaru mohli koupit „knihy za babku“, posedět v kavárně, vyzkoušet deskové hry a za­hrát si na básníky nebo vy­pravěče,“ řekla Deníku ve­doucí knihovny Lenka Šimonová.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09