Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Barbora Zoubková, Kl, 9. 10. 2015

Pohádkový strom oslavil desáté narozeniny

Na narozeninové oslavě pohádkového stromu, který byl v roce 2005 pokřtěn na počest ilustrátorky Heleny Zmatlíkové na Zmatlíkovník pohádkový, se v Horažďovicích sešlo mnoho dětí, ale i dospělých.

Nechyběli zajímaví hosté. Například spisovatelka a kmotra stromu Martina Drijverová, bývalý starosta Horažďovic a rovněž kmotr Václav Trčka a další.

„Málokdo ví, že v Horažďovicích nějaký pohádkový strom je. Proto jsme se rozhodli, že desáté narozeniny pohádkového stromu pořádně oslavíme,“ řekla Deníku vedoucí horažďovické knihovny Lenka Šimonová.

Jana Machalíková si společně s Hanou Patrasovou připravily divadlo na téma pohádek Martiny Drijverové, které ilustrovala právě Helena Zmatlíková. Za hudebního doprovodu dětí z pěveckého sboru Poupata pod vedením Ivany Formanové, Květy Chodové a Martiny Pomplové byla odhalena pamětní deska se jménem stromu. „Odhalení desky „Zmatlíkovníku“ se ujali hosté a moje kolegyně Hana Ferdová,“ řekla Deníku Šimonová s tím, že právě Ferdová dárek vymyslela.

Na narozeniny přišlo mnoho žáků tamní školy. „Líbilo se mi tady. Dokonce jsem hádal, co by mohlo být hlavním dárkem pro Zmatlíkovník. Myslel jsem si, že dostane vodu, aby neuschnul,“ řekl Deníku devítiletý Jan Kečkeš. Dodal, že nakonec strom dostal jmenovku a to ho nenapadlo.

Více článků naleznete na stránkách klatovsky.denik.cz

http://klatovsky.denik.cz/galerie/zmatlikovnik-v-horazdovicich-slavil-10-let.html

 

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09