Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Eva Lišáková, Klatovský deník, 11. 6. 2015

Horažďovičtí studenti zakončili semestr

„U života nezáleží na jeho dél­ce, ale na jeho provedení,“ pravil před dvěma tisíci lety římský filozof Seneca. A tak se podvědomě snažíme.

Provádění čehokoliv je v našem věku již hodně limito­váno, ale chuť a vůli se něco nového dozvědět (a třeba to svobodně zapomenout) nám nikdo nevezme. Před čtyřmi lety, když virtuální univerzi­ta třetího věku v Horažďovi­cích začínala, převažovala zvědavost, snaha nezabřednout do důchodového klišé - nákup, jídlo, televize, zdra­votnictví - hrozné, čili čekání na krematorium. To se bě­hem absolvovaných osmi se­mestrů změnilo. Už nejde jen o přednášky jednotlivých cyk­lů, ale o mnoho dalších akti­vit, které během doby vyply­nuly ze společnosti spolustudujících. V neposlední řadě jde o setkávání s příjemnými a stejně naladěnými lidmi ma­jícími mnoho dalších koníč­ků. Takže na nekonečné nud­né hovory o nemocech jim ne­zbývá čas.

Na konci každého semest­ru organizuje Městská knihovna Horažďovice slav­nostní předávání diplomů. Jdeme na oběd, v poslední do­bě jezdíme na celodenní vý­let, tentokrát jsme vyrazili do Kašperských Hor. Nevadilo, že nám tentokrát počasí příliš nepřálo, náladu účastníků zá­jezdu to nemohlo zkazit. Ná­vštěva kostelů sv. Markéty a sv. Mikuláše s magickou at­mosférou a odborným výkla­dem, Muzea Šumavy a Muzea motocyklů (pánové) naplnila duchovní stránku akce. Neméně úspěšná byla i další část programu. Oběd, poseze­ní v kavárně a její pražírně, které vyvrcholilo, po před­nášce o kávě, zakončením se­mestru a předáním diplomů. Děkujeme naší příjemné a tr­pělivé průvodkyni kurzy vir­tuální univerzity 3. věku Ha­ně Ferdové a těšíme se na pod­zimní semestr. Neboť: „Není hanba něco nevědět, hanba je nechtít se ničemu učit.“ Se­neca i na závěr.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09