Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

(dl), Klatovský deník, 22. 5. 2015

Společně se vydali za poznáním květin

Pětadvacet milovníků poznání a Horaž­ďovic se setkalo na akci „Toul­ky městem aneb ostrov plný květin.“ Náplní setkání, kte­ré se konalo v rámci projek­tu „Seniorům dokořán“, bylo poznávání historie Horažďo­vic doplněné o výklady o rost­linném a živočišném fondu anglického parku ostrova v Horažďovicích. Setkání po­řádala Městská knihovna Ho­ražďovice. Lidé se akce zú­častnili ze zájmu o Horažďo­vice, odkud také většinou po­cházeli.

„Akci Toulky městem po­řádáme již čtvrtým rokem. Dvakrát jsme již prošli okruh, který vede městem. Navští­vili jsme Prácheň i Loretu, na­vštívili jsme horažďovické kostely a Rosenauerův mlýn. Letos jsme vymysleli vy­cházku na horažďovický Os­trov: Průvodce nám dělá Vác­lav Trčka, který mistrně ovlá­dá historii města. Krásně o něm dovede vyprávět, je to ve­liké lákadlo pro lidi, kteří se setkání zúčastní. Přizvali jsme i odborníka z oblasti za­hradní architektury Vladi­míra Ledvinu, který poskytl výklady o květinách, stro­mech a zvířatech žijících ne­daleko městského centra,“ in­formovala Petra Tomešová z Městské knihovny Horažďo­vice a dodala: „Chystáme ješ­tě jedny Toulky, během kte­rých zavítáme na sv. Annu u Horažďovic.“

Bavili se při vycházce

„Velmi mne potěšilo, že jsem byl na Toulky přizván jako ten, kdo může něco říci k his­torii míst, jimiž účastníci do­poledne projdou, a že jsem mohl informovat o historii Horažďovic. Jsem laik, ale mám rád toto město, s jehož historií jsem se průběžně se­znamoval. Těší mne zájem li­dí o město, jeho minulost i sou­časnost. Dnes představujeme anglický park na ostrově. Za­stavíme se na několika mís­tech, kde osvětlíme historii,“ řekl bývalý starosta Trčka.

 

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09