Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Petra Tomešová, Horažďovický obzor, 30. 1. 2015

Jan Kačer v Horažďovicích

Všichni, kterým je blízké filmové a divadelní umění, zavítali 11. prosince do Oblastní charity Horažďovice. Městská knihovna zde pořádala besedu se známým hercem a režisérem Janem Kačerem. Náš host nejen že hrál v řadě televizních filmů a inscenací, ale především působil v mnoha českých a moravských divadlech. Besedu jsme nazvali podle jedné z knih, které je pan Kačer autorem - „K přátelům“.

Pan režisér hned od začátku ochotně odpovídal na všechny otázky nejen z řad horažďovických seniorů, ale i těch mladších účastníků besedy. Dozvěděli jsme se o tom, jak se vlastně dostal k herectví, jaký je rozdíl mezi prací herce a režiséra. Vzpomínal na svoji maminku, na paní učitelku, ale také na šikovného souseda, který uměl absolutně všechno, všude konal jenom dobro, do divadla sice nechodil, zato měl moc rád buřty. Zazněla celá řada jmen českých herců a hereček, se kterými pan Kačer pracoval. Nemá smysl je jmenovat, neboť jak sám pan režisér řekl: „ Pracoval jsem se všemi, které znáte“. Nezapomněl ani na vtipné perličky z domova, týkající se dlouholetého soužití s herečkou Ninou Divíškovou, se kterou vychoval 3 dcery.

Příjemné prosincové odpoledne ukončil pan Kačer heslem, kterým bychom se měli všichni řídit: „Žít se má pokud možno teď.“

Akce proběhla v rámci projektu Seniorům Dokořán za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09