Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Libuše Motlová, Horažďovický obzor, 25. 4. 2014

Čtení pomáhá

 

     Projekt „Čtení pomáhá“ podporuje čtenářství a zároveň umožňuje dětem a mládeži podílet se na charitativní činnosti. Cílem projektu je přenést pozornost dětí od počítačových her ke knihám a zároveň pomáhat například nemocným vrstevníkům. Projekt byl zahájen v roce 2011. Jeho ambasadory jsou např.: Zdeněk Svěrák, Alena Ježková, Marek Eben, Vojtěch Dyk.

     Do projektu se žáci naší školy zapojovali už v minulých letech. Letos nás oslovila Městská knihovna v Horažďovicích, abychom podpořili akci „Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka“.  V červnu budou i naši nejmladší žáčci /12. 6. 2014/ pasováni na čtenáře a jako dárek obdrží každý z nich na památku knížku /Abeceda od M. Wagnerové/.

     Žáci ze 7. B neváhali, po zaregistrování začali čile odpovídat na otázky k obsahu nabízených knih. Většině se podařilo během vyučovací hodiny přispět na charitativní projekty 200 – 300 korun. Když jsem viděla, že naše teenagery projekt zaujal a mají zájem, až bude seznam knih obměněn, pokračovat, rozhodla jsem se nyní v dubnu zapojit i žáky ze 6. A. Právě dočetli Staré řecké báje a pověsti a účastí v projektu získají možnost ověřit si získané informace a zároveň učinit dobrý skutek.  

                                                         

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09