Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

DANIELA LOUDOVÁ, Klatovský deník, 13. 12. 2014

Seniorky si zacvičily a také se učily

Pohyb a cvičení má na člověka blahodárné účinky v každém věku. O tom ví své horažďovické seniorky, které se pravidelně účastní společného cvičení v oblastní charitě.

Městská knihovna tam pořádá každé první pondělí v měsíci Baduan-jin civčení podle starých Číňanů s Miroslavou Bauerovou. "V listopadu naše knihovna zpestřila seniorkám cvičení pozváním učitelky jógy Romany Krásné, se kterou si společně zacvičily sestavu Tai-czy cigun a zkusily, jak se provádí poklepové masáže. Zdomácnělo zde také skládání z prapíru způsobem origami. Malá skupinka horažďovických seniorek pod odborným dohledem členky České origami společnosti Heleny Poustkové vytváří krásné a poměrně složité věci," uvedla Petra Tomešová z horažďovické knihovny.

Ani ovládání počítače není pro seniorky žádnou překážkou. Zúčastnily se akcí, kde se zabývaly vyhledáváním zajímavých webových stránek zaměřených na cestování. Seznámily se i s programem pro vytváření tabulek excelem. Společně tvořily jednoduchou tabulku.

Akce se konaly v rámci projektu Seniorům dokořán.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09