Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

(pou), Klatovský deník, 11. 12. 2013

Den pro dětskou knihu byl letos „jiný“


Horažďovice Letošní sedmý ročník Dne pro dětskou knihu v Horažďovicích připravili tentokrát trochu jinak než v předešlých letech. „Hlavní program letos probíhal v sále domu dětí. Po slavnostním zahájení starostou Karlem Zrůbkem se o úvodní hudební vystoupení tradičně postaraly děti ze ZUŠ Horažďovice. Nechyběla ani prodejní výstava knih. Kreativně založení návštěvníci si měli možnost vyzkoušet skládání origami, candy bag, paličkování, quilling nebo scrapbooking,“ informovala Petra Tomešová Městské knihovny.

Také milovníci deskových her si přišli na své. „Goaďáci“ už v Horažďovicích téměř zdomácněli, proto o hráče opět neměli nouzi.

„Asi největším lákadlem celého zábavného odpoledne byla výtvarná show nejprodávanějšího ilustrátora dětských knih Adolfa Dudka. Při hodinovém vystoupení seznámil děti velmi zábavným způsobem se svou prací. Děti zapojily všechny své smysly i fantazii, ale především si užily spoustu legrace. Po menších úpravách se sál proměnil v malířský ateliér, děti na malíře a pod dohledem pana Dudka vznikala krásná díla s vánoční tematikou, která budou vystavena v areálu zámku při Adventním jarmarku 14. prosince,“ sdělila knihovnice.

Nezapomněli ani na vyhodnocení soutěží Sbírej samolepky a Namaluj si svůj komiks. V dětském oddělení městské knihovny se během celého odpoledne hádaly hádanky, vyplňovaly kvízy a lovily rybičky.

Po setmění zbývalo už jen přesunout se za zvuku zvonečků k vánočnímu stromu na náměstí a vychutnat si tradiční rozsvícení a požehnání.

„Městská knihovna Horažďovice děkuje domu dětí, střední škole a ostatním dobrovolníkům za pomoc při organizaci letošního Dne pro dětskou knihu,“ uvedla na závěr Tomešová.
 

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09