Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Ludvík Pouza, Klatovský deník, 15. 3. 2013

V Horažďovicích vyhlásili Čtenáře roku 2012

V obřadní síni Městského úřadu v Horažďovicích včera ocenili nejlepší čtenáře roku 2012 Městské knihovny Horažďovice.

„Každoročně se snažíme touto cestou ocenit naše nejpilnější čtenáře a dobrovolníky, kteří nezištně pracují pro naši knihovnu,“ sdělila Deníku ředitelka knihovny Lenka Šimonová.

Nejlepšími čtenáři oddělení pro dospělé se letos staly Václava Sovová, Monika Věchtíková a Jana Slivoňová. Z dětí a mládeže si nejlépe vedla Radka Jindřichová, která se stala absolutní vítězkou. Za loňský rok si vypůjčila a přečetla 148 knih. „Tato dívenka zároveň postupuje do krajského kola soutěže Čtenář roku,“ vysvětluje Šimonová. Dále byli oceněni Daniela Gronová a Tomáš Turek. Mimořádné ocenění získala pětiletá Kristýnka Kadaňová s maminkou.

Knihovna ocenila z řad dobrovolnic Marii Zajícovou a Marii Koblihovou.

„Já pracovala v knihovně v Horažďovicích dvacet let. Nyní dobrých deset let pomáhám při různých akcích, které knihovna organizuje. Já měla na starosti venkovské knihovny. Obhospodařovala jsem jich 32. Ráda na tuto práci vzpomínám,“ nechala se slyšet Marie Zajícová, která měla z ocenění velikou radost.

Radost měla i oceněná čtenářka Jana Slivoňová. „Knížky miluji. Nejraději mám literaturu faktu, záhady, ale i scifi. Přečtu si ale i románek. Knížky čtu už od dětství. Doma mám snad dva tisíce knížek. Nejčastěji čtu ale při nočních směnách,“ řekla čtenářka z Pačejova.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09