Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

(pou), Klatovský deník, 1. 12. 2012

V Horažďovicích pokřtí knihu pohádek

Již tradičně organizuje město Horažďovice a městská knihovna Den pro dětskou knihu.

„Jde o adventní prodejní akci spojenou s ukázkami výroby vánočních dekorací a s bohatým doprovodným programem,“ představuje akci ředitelka knihovny Lenka Šimonová.

Den pro dětskou knihu se letos uskuteční v neděli 2. prosince a začátek je už v 10 hodin, kdy vystoupí pěvecký soubor Cvrčci. Následovat bude slavnostní zahájení starostou města Karlem Zrůbkem a herečkou Jitkou Smutnou.

„Protože jde o jakýsi veletrh dětské knihy, nebude chybět ani křest jedné z nich. Spisovatel Ondřej Fibich a ilustrátor Petr Štěpán v Horažďovicích pokřtí knihu Šumavské pohádky a říkadla. Chybět nebude loutkové divadlo a nebo představení nových knih pro děti,“ pokračuje ředitelka. Součástí každého ročníku Dne pro dětskou knihu je i dražba umělecky zpracovaných škatulí. Výtěžek z letošní dražby půjde na podporu Rodinek v Chanovicích.

„O akci je každoročně velký zájem nejen mezi dětmi, ale i mezi jejich rodiči a prarodiči. Den pro dětskou knihu je totiž také příležitostí pro koupi nějaké knihy za mimořádně výhodných podmínek a co hlavně, v sále budou přítomni i mnozí jejich autoři. A tak takový dárek s vlastnoručním podpisem autora může být velmi příjemný,“ dodala ředitelka.

Na dni pro dětskou knihu vyhodnotí také celoroční soutěže.

„Vyhodnotíme soutěž Sbírej samolepky a Trnky-Brnky. Vyhlásíme také vítěze soutěže Fotovzpomínání. Na oceněné čeká spousty dárků. Akci zakončí v 17.30 zvonkový průvod a v 18 hodin rozsvícení vánočního stromu,“ dodala ředitelka.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09