Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Eva Marešová, Horažďovický obzor, 27. 7. 2012

Pasování rytířů Řádu čtenářského

7. června se proměnila Městská knihovna v Horažďovicích na tajuplnou zahradu. Přivítali jsme zde všechny prvňáčky místních ZŠ při pasování na rytíře Řádu čtenářského. Děti čekalo mnoho úkolů na motivy knihy Jiřího Trnky Zahrada. Komu se podařilo otevřít správným klíčem kouzelnou branku, mohl vyléčit nemocného kocoura, namotat si klubíčko, dojít za psím vínem a rozplést popletené básničky. Po složení zkoušky ze znalosti čtení byli všichni malí čtenáři pasováni na rytíře Řádu čtenářského starostou města Mgr. Karlem Zrůbkem a vedoucí knihovny Lenkou Šimonovou.                                                                                                                                    Děti získaly drobnosti od sponzorů a knihu Školníci z projektu Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka, vyhlášeného Svazem knihovníků a informačních pracovníků.                                      Děkujeme studentům SŠ Horažďovice za dekorace, které pomohly vytvořit atmosféru Trnkovy zahrady, sponzorům za odměny a našim dobrovolnicím za pomoc při jednotlivých úkolech pro děti.

Akce byla uspořádána v rámci projektu Děti a čtení za finanční podpory MK ČR a pod záštitou Svazu českých knihkupců a nakladatelů v rámci kampaně Rosteme s knihou.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09