Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Ludvík Pouza, Klatovský deník, 26. 10. 2011

Román z Horažďovic už těší čtenáře

Horažďovická rodačka Petra Šustová pokřtila v těchto dnech svůj první román s názvem Nedokážu Ti říct sbohem. „Křest a autogramiáda se nesly v přátelském duchu a já jsem moc ráda, že do Bílé růže v Horažďovicích, kde se celá událost konala, přišlo spousty přátel a známých,“ prozradila začínající autorka.

„Nápad napsat příběh o osudové lásce přišel ve chvíli, kdy jsem člověku, se kterým jsem se krátce setkala, psala dopis na rozloučenou. Ten dopis je součástí knihy a opravdu fyzicky existoval. Všechno ostatní už je z velké části fantazie. A je to shoda náhod, že ode dne, kdy byl datován dopis, do doby, kdy mi vydavatel oznámil, že kniha je hotová, uběhly na den přesně dva roky. Kniha vyšla a já jsem za to moc ráda. Teď doufám, že si najde své čtenáře,“ přeje si Šustová, která v těchto dnech dokončuje pokračování této knihy.

„Chybí mi už jen závěrečná kapitola, pak korektura a zase ten koloběh okolo shánění vydavatele a dohadování se o obálce. Někde jsem četla, že v Čechách se hovoří o bestselleru, když se prodá 1 500 výtisků. Tak nevím, ráda bych aby moje „dítě“ tuhle hranici překročilo,“ pokračuje autorka.

Snem horažďovické spisovatelky je seznámit se s režisérem Jiřím Vejdělkem a nabídnout mu obě knihy ke zpracování. „Podle úspěšnosti jeho posledních filmů Ženy v pokušení a Muži v naději věřím, že další filmy z oblasti psychologie mezilidských vztahů jeho diváci přivítají,“ dodala Šustová.

Na slavnostním křtu a autogramiádě se podařilo také vydražit pero začínající autorky za 3 500 korun. Tuto sumu získal Dětský a kojenecký ústav v Plzni.

Akce proběhla ve spolupráci s Městskou knihovnou Horažďovice.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09