Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Anna Kolářová, Horažďovický obzor, 17. 12. 2010

Den pro dětskou knihu

První adventní neděli, 28. listopadu, se konal v kulturním domě v Horažďovicích Den pro dětskou knihu. Tuto akci, která se již pomalu stává tradicí, opět pořádala Městská knihovna Horažďovice. Tentokrát byla tématicky zaměřena na Františka Hrubína a jeho Špalíček. Účast dětí a rodičů, kteří mají o čtení zájem, byla opět hojná. Tak bylo splněno poslání celé této události – podpořit zájem dětí o knihy. Propisky se téměř nezastavily Petře Braunové, Miloši Kratochvílovi, Mirce Kuntzmanové, Ondřeji Fibichovi ani Honzovi Volfovi.

Po proslovu pana starosty vystoupily soubory Cvrčice a JoPeMaTo. Děti i dospělé pobavilo představení Strašibraši divadla Minor. To už si ale ve svém mikrostánečku netrpělivě poposedávala Petra Braunová, protože se blížilo vyhodnocení Nekonečného příběhu.

V hodinové přestávce se lidé poohlédli po vánočním dárku od některého ze zúčastněných nakladatelů, přičemž si ho mohli nechat zabalit od aranžérek ze SŠ Horažďovice.

Po přestávce zahrál soubor Fidlifuk, děti si zasoutěžily při Špalíčkování, zjistily, jak obstály v celoroční soutěži Sbírej samolepky, a dobrovolně se nechaly postrašit horažďovickými ochotníky. Pak přišla oblíbená dražba škatulí od místních i přespolních umělců, přičemž výtěžek z dražby i dobrovolného vstupného obdržel Dětský domov Chanovice a Oblastní charita Horažďovice. Je škoda, že se Škatulení zúčastňují téměř bez výjimky jen „skalní” dražitelé. Zvonkovým průvodem se nakonec návštěvníci odebrali na rozsvícení vánočního stromu na náměstí.

Poděkování patří všem sponzorům, ale jmenovat je všechny by zabralo ještě polovinu délky tohoto článku. Proto si najděte starší číslo Horažďovického obzoru a přečtěte si je. Všichni! Největší dík ale patří těm, jejichž jména byste dole na plakátu hledali marně, a sice samotným organizátorům (vlastně spíše organizátorkám) – vedoucí Městské knihovny Lence Šimonové a jejímu skvělému týmu minulých i současných knihovnic a přátel. Těšíme se, že nás příští rok zase příjemně překvapí!

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09