Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Ludvík Pouza, Klatovský deník, 29. 11. 2010

Knihy zaplnily kulturní dům

Vzbudit u dětí větší zájem o četbu a knihy má za úkol Den pro dětskou knihu, který již počtvrté pořádala Městská knihovna v Horažďovicích. Sál kulturního domu zaplnili i tentokrát nakladatelé se svými stánky, protože horažďovický den je jakýmsi miniveletrhem knížek pro děti a mládež.

„I tentokrát přijali naše pozvání autoři knih pro děti, kteří své knížky nejen podepisovali, ale i prodávali,“ říká ředitelka knihovny Lenka Šimonová.

O akci je prý každý rok zájem jak u dětí, tak u jejich rodičů a prarodičů, knihy pro děti všech věkových kategorií se zde totiž prodávají se slevou. „Jezdíme sem pravidelně ze sousedního okresu, protože tato předvánoční akce je pro nás i inspirací na vánoční dárky,“ pochvaluje si Martina Ladochová.

Akci si pochvaluje i autorka kuchařek pro děti Miroslava Kuntzmannová. „Mám to tady opravdu moc ráda. Tahleta akce má veliký význam a pro mě to je impulzem k další práci v psaní knížek pro děti,“ říká spisovatelka, kterou k vydávání kuchařek pro děti přivedla její vnučka.

Součástí Dne pro dětskou knihu je v Horažďovicích i dražba „škatulí“ na dárky a nebo zvonkový průvod s rozsvícením vánočního stromu.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09