Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Lenka Šimonová, Miluše Lešková, Klatovský deník, 3. 12. 2009

Horažďovická knihovna bavila děti

S Ferdou v Kocourkově, to byl podtitul letošního Dne pro dětskou knihu v Horažďovicích, který se inspiroval knihami Ondřeje Sekory, od jehož narození již uplynulo 110 let. A byl to skutečný Kocourkov. Kulturní dům se po celý den podobal mraveništi - všude bylo plno pracovitých mravenečků, kteří zkoušeli vyrábět vánoční dekorace a lámali si hlavy u různých kvízů a hádanek. Do mraveniště přijela i vzácná návštěva v podobě celé řady spisovatelů a ilustrátorů. Sluníčkovou básničkou přivítal všechny Honza Volf, co neumí hrát golf, spisovatelka Petra Braunová vyhodnotila literární soutěž Nekonečný příběh, aneb píše celá rodina. Ilustrátor VHRSTI namaloval s dětmi pohádku o princezně, která skákala o tyči, a společně s Vojtou Otčenáškem nakreslil ilustrace do Nekonečného příběhu. Zajímavé knihy a fotografie z Prácheňského kraje představil spisovatel Ondřej Fibich. Od Šumavy až k ledním medvědům děti putovaly za strašidly společně s Františkou Vrbenskou. Strašidla byla také hlavním tématem nově vydané knihy Mirky Kuntzmannové, kterou vydala společně s ředitelem muzea strašidel v Plzni Zdeňkem Zajíčkem. Spisovatelka Martina Drijverová předala dětem odměny za soutěž Sbírej samolepky projektu Děti a čtení 2009. Čtyři soutěžní družstva ozdobila svůj vánoční stromek. Nejhezčím vánočním stromkem pro odbornou porotu byl stromek ZUŠ Horažďovice a cenu návštěvníků si odnesl stromek školní družiny při ZŠ Komenského ul. A při tom všem se prodávaly knihy, záložky a hrály deskové hry. Pro dobrou náladu všem zahráli Cvrčci a Fidlifuk.

Dospělí mravenci mohli přispět dobrovolným vstupným a účastí při ŠKATULENÍ, dražbě dekorativních krabic. I oni se činili. Ve prospěch dětí z Dětského domova Kašperské Hory a klientů DOZP Stod bylo získáno 16 503,- Kč.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09