Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Ludvík Pouza , Týdeník Klatovska, 14. 10. 2009

Horažďovice bojovaly o titul

O titul knihovna roku 2009 letos soutěžily hned dvě knihovny z Klatovska. Nominovány do této prestižní soutěže byly knihovny v Horažďovicích a Kolinci.

Ocenění Knihovna roku uděluje každoročně ministr kultury v Týdnu knihoven jako vyjádření veřejného uznání knihovnám, jejich pracovníkům i obcím za úsilí o rozvoj knihovnických služeb a čtenářství.

„Byli jsme nominováni v kategorii „významný počin v oblasti poskytování veřejných knihovnických a informačních služeb“, a to za digitalizaci a restaurování vzácných regionálních dokumentů a za propagaci dětského čtenářství,“ říká ředitelka Městské knihovny v Horažďovicích Lenka Šimonová.

Hlavní cenu v této kategorii ale nakonec získala Městská knihovna v Praze za zpřístupnění díla Karla Čapka v elektronické podobě.

„To, že jsme neuspěli, nás samozřejmě mrzí. Přesto je pro nás už samotná nominace velké ocenění,“ pokračuje Šimonová.

V kategorii „základní knihovna“, která je určena především knihovnám v malých obcích, kde působí dobrovolní knihovníci, jako vyjádření veřejného uznání této prospěšné práci byla nominována a diplom získala v Kolinci na Sušicku.

Titul Knihovna roku 2009 nakonec získala Obecní knihovna Protivanov.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09