Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Eva Marešová, Klatovský deník, 2. 4. 2009

Čtení a fantazie

26. března přijala pozvání Městské knihovny v Horažďovicích spisovatelka Martina Drijverová. Na svém kontě má celou řadu ocenění (jen za knihu Domov pro Marťany získala 6 cen(, více než šedesát vydaných titulů pro děti (Táta k příštím Vánocům, Sísa kyselá, České pověsti očima psa aj.), audiokazety a desítky televizních a rozhlasových pořadů. Nejen z knížek je cítit její velká láska k dětem a pochopení pro dětský svět a duši.

Žáci z 2. a 3. tříd horažďovických základních škol provedla cestou, kterou musí urazit nová kniha od psacího stolu autora až ke čtenářům a vysvětlila jim, jak je u knížek pro děti důležitý výběr ilustrátora. Že člověk potřebuje mít své vlastní jméno, poznaly děti při poslechu pohádky z knihy " Příběhy z hradů a zámků". Příběhy Martiny Drijverové mají jedno společné a to je dobrý konec, kterým má končit každá správná pohádka. V mnoha dětských knihovničkách přibyla po besedě nová kniha, kterou si děti mohly na místě kouppit a využít možnosti pochlubit se knihou s autogramem autorky.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09