Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Ludvík Pouza, Klatovský deník, 1. 11. 2008

Karel Vaněk chodí do knihovny v Horažďovicích už 61 let

Starostka města Horažďovice Jindřiška Jůdová přijala v obřadní síni městského úřadu zasloužilé čtenáře.Vedle malého dárku dostali z rukou starostky města i čestné průkazy, které majitelům umožní bezplatné využívání služeb knihovny.

„V letošním roce byla celostátní akce Týdne knihoven vyhlášena jako Rodinné stříbro. Pro nás jsou takovým stříbrem čtenáři, kteří nás navštěvují dlouhá léta. Přečkali s námi nástup počítačů, automatizaci, digitalizaci a všechny ty vymoženosti nové doby, a přesto se k nám rádi vracejí. Patří jim naše poděkování,“ informovala ředitelka městské knihovny v Horažďovicích Lenka Šimonová.

Mezi odměněnými byl i nejstarší návštěvník knihovny, 91letý Karel Vaněk. „Jsem ze Železného Újezda a do Horažďovic jsem přišel v roce 1947. Od té doby chodím každý měsíc do místní knihovny, a to nepřetržitě. Nejraději čtu knihy o historii. Nedivím se tomu, že mladí lidé nečtou. Za mého mládí nebylo rádio ani televize. Večer se rodina sešla kolem kamen a společně se četlo. Dnes mají mladí počítače, internet. Mají jiné možnosti. Horažďovická knihovna je moc hezká, a co budu moci, budu sem chodit,“ vzpomínal Karel Vaněk.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09