Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

Petra P., web, 9. 10. 2008

Starostka a deváťáci

Program Týdne knihoven, který letos připadl na dny od 6. do 10. 10., pokračoval středeční besedou žáků 9. tříd základních škol se paní starostkou Mgr. Jindřiškou Jůdovou. Paní starostka vysvětlila dětem rozdíl mezi státní správnou a samosprávou. Došlo také na plány do budoucna týkající se například řešení dopravní situace ve městě, která by se dala označila za alarmující, a jež by zcela jistě vyřešil obchvat. Samozřejmě, že i žáci dostali možnost říci svůj názor a povědět o tom, co v Horažďovicích postrádají. Diskutovalo se o budoucnosti kina, vybudování stezky pro cyklisty, penny marketu, či rozhledny na Práchni.

Na programu však nebyla pouze příjemná témata, ale přišla řeč také na problematiku drog, která se bohužel nevyhnula ani našemu městu. Paní starostka srovnávala jakoukoliv závislost ,a to nejen na drogách, ke ztrátě svobody. Záleží na každém, co si z poučných slov paní Jůdové vezmou k srdci a jaký postoj k tomuto reálnému nebezpečí zaujmou.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09