Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

z webu, web, 13. 3. 2008

Revoluční průlom v IT

Rádi bychom vám představili zařízení Komplexní Nezávislý Informační Heterogenní Akvizitor, známé jako KNIHA. Tento nástroj znamená opravdový průlom v informačních technologiích.

Žádné dráty, žádné elektrické obvody, žádné baterie, nemusí být k ničemu připojen a nemusí se zapínat. Použití je tak prosté, že to zvládne i malé děcko – stačí prostě otevřít desky. Je malý a snadno přenosný, lze jej používat prostě kdekoli – třeba i v křesle u krbu – a přitom je schopen nést obrovské množství informací, objemem srovnatelné s kapacitou CD–ROMu.

Princip je vpravdě důmyslný: každá KNIHA je zkonstruována ze sady listů papíru (recyklovatelného), kde každému listu je přiřazen unikátní

Numerický index; takový list je schopen nést tisíce bitů informací. Tyto listy

jsou tzv. double–density, to jest informace lze zapisovat na obě strany listu

(tzv. stránky), tím je ještě zdvojnásobena kapacita. Všechny listy jsou speciální technologií spojeny do souvislé řady dle indexu tak, že tvoří jeden celek, ale přesto s nimi lze manipulovat (otáčet je) dle potřeby. Každá stránka je opticky snímána a informace jsou registrovány přímo ve vašem mozku. Pohyb obsahem KNIHY je řízen pouhým pohybem ruky držící list. Funkce „Prohlížení“ umožňuje dosáhnout okamžitě jakékoli stránky, ať už

směrem dopředu či dozadu, bez nutnosti sekvenčního načítání.

Největší výhodou je primární index – tzv. „Obsah“, který umožňuje instantně

vyhledat libovolnou informaci, která je zahrnuta do indexu. Díky unikátní technologii „Kapitolování“ lze dokonce hledat skupiny informací podle přibližného popisu, aniž by příslušné listy musely být nutně všechny zahrnuty do primárního indexu. Volitelné příslušenství „Záložka“ dovoluje navíc přesně označit místo, kde jste skončili při minulém použití, aniž by došlo k jakékoli

modifikaci KNIHY! A pozor – „Záložka“ funguje, i když je KNIHA zavřená!

Přijaté standardy dovolují téměř neomezenou portabilitu Záložek, takže drtivou většinu z nich lze bez obav použít do jakékoli KNIHY bez ohledu na to, kdo KNIHU vyrobil.

Přenosná, trvanlivá a komfortní, to je KNIHA – revoluční vlna nové generace zábavy i poučení. Ve výrobě je řada nových titulů mimo jiné díky vynikající vývojové podpoře – speciálním nástrojem zvaným Translinguální Uhlíkový Širokopásmový Kompaktní Anotátor, slangově TUŽKA, lze vyvíjet jakoukoli KNIHU bez ohledu na typ informací, jaké má obsahovat. Hleďme vpřed!

Lidstvu přibyl nový společník, KNIHA.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 30. 9. 2015 v 7:09