Facebook
Městská knihovna Horažďovice
 
Magnesia Litera 2013
www.saferinternet.cz
www.bezpecne-online.cz
Čtení pomáhá
Webowou diwočinou
GOADA, o. s.
Rosteme s knihou
Projekt Celé Česko čte dětem
Kamarádka knihovna
ČTEnářův SYmpatický RÁDce
Ptejte se knihovny
Světluška
Knihkupectví Horažďovice
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

VU3V – kuchařka

Piškotová roláda – světlá

Piškotová roláda – světlá

Anna Chlanová

Na jednu roládu = 15 kusů

  • 5 vajec celých
  • 15 dkg cukr krupice
  • 18 dkg hl. mouky
  • 1 vanilka
  • trochu citronové kůry

Celá vejce šleháme s cukrem, vanilkou a citronovou kůrou do husté pěny. Pak lehce zamícháme prosetou mouku a na konec přilijeme dvě lžíce oleje. Těsto vylijeme na čistý pečící papír, který je na plechu. Rozetřeme a upečeme v horké troubě do zlatova. Po upečení poprášíme hladkou moukou, přiložíme povrch plátu čistý papír a obrátíme na ten horký plech, na kterém se plát pekl. Po vychladnutí obrátíme plát zpátky a sloupneme papír. Pokapeme plát rumem, potřeme džemem a přes džem potřeme máslovým krémem. Do spodní části můžeme narovnat ovoce a zatočíme (srolujeme). Hotovou roládu potřeme také krémem a podle možnosti obalíme třeba v kokosu, ořechách nebo polijeme čokoládou. Nakonec ozdobíme krémem vršek rolády.

Krém: uvaříme pudink – 1/3 mléka + 15 dkg cukru + jeden vanilkový pudink. Po vychladnutí zašleháme 1 a ½ másla. Nakonec ochutíme rumem.

Krém si rozdělíme na dvě části. Jednou částí naplníme vnitřek a druhý nám poslouží na ozdobu. Když budeme chtít zdobit vršek rolády, tak tam to místo neobalujeme, nedržel by nám tam žádný krém.

Copyright © 2004 Městská knihovna Horažďovice (www.knihovna.horazdovice.cz) a Karel Viták (www.dva.cz). All rights reserved.
Ctíme standardy W3C:  W3C XHTML 1.0  W3C CSS
Poslední aktualizace byla provedena 21. 8. 2020 v 10:08